Aicle - Clil

L' Aprenentatge integrat de Continguts i Lleng√ľes Estrangeres (AICLE; en angl√®s Content Language Integrated Learning, CLIL ) √©s un corrent de la ling√ľ√≠stica aplicada que propugna que als contextos escolars existeix un major √®xit en l'aprenentatge de les lleng√ľes estrangeres a trav√©s de les mat√®ries comunes com la hist√≤ria o les ci√®ncies, que per mitj√† dels curr√≠culums funcionals que les tracten com a assignatures independents.

El terme s'utilitza per descriure qualsevol situaci√≥ educativa en la qual s'utilitza una llengua addicional (segona/ estrangera) per a l'ensenyament i aprenentatge de mat√®ries diferents de la mateixa llengua en q√ľesti√≥. Actualment, per√≤, el terme AICLE inclou m√©s d'una dotzena d'enfocaments educatius (ex: immersi√≥, educaci√≥ biling√ľe, educaci√≥ multiling√ľe, intercanvi d'estudiants, etc.). AICLE sintetitza i proporciona una via flexible per aplicar els coneixements apresos a partir d'aquests enfocaments.

L'AICLE, en el currículum didàctic europeu no s'entèn si no és conjuntament amb altres principis teòrics com el de les competències bàsiques o altres metodologies com el treball en grup.

El n√ļvol del costat √©s una aproximaci√≥ als elements m√©s importants als quals ha de fer front un mestre de lleng√ľes en la seva tasca.

A continuació teniu diferents enllaços, creats per companys nostres, que volen donar resposta a aquests elements.

Isabel Pérez ens ofereix a la seva pàgina web una introducció al que és l'AICLE i molts enllaços a diferents pàgines que tracten el tema.

Xarxa social creada per Manuel F. Lara a l'espai grou.ps. En ella hi podeu trobar mestres que treballen la metodologia AICLE-CLIL a les seves escoles; molts enlla√ßos a l'educaci√≥ pluriling√ľe i moltes altres aportacions i materials.

Les experiències en CLIL en una escola de primària de Lleida. Amb materials i enllaços.

Què trobem al Youtube sobre CLIL?

Documents a Slideshare.